Skrive av Julie Forchhammer - 12. mai 2015
Det er min første vår i fjellbygda Vang i Valdres.

Det er min første vår i fjellbygda Vang i Valdres. Her er ikke grønt ennå som det er i Oslo, og noen netter snør det fortsatt. Men våronna står i hvert fall i full blomst. Bøndene lufter traktorene sine, fuglene kommer tilbake, dyrene er gravide og hunder i løpetid skulle ønske de kunne bli det (mer om det senere).

Midt i festivalplanlegging og fugletitting er det lett å glemme at det finnes en verden utenfor kommunegrensa. Jeg satte meg derfor ned med de fem låtene på toppen av VG-lista og prøvde å relatere dem til den siste ukas begivenheter her oppe. Det gikk helt fint.

VG-lista uke 18 møter våronna i Vang i Valdres:

5. Matoma & The Notorious Big (feat Ja Rule & Ralph Tresvant) – Old Thing Back

Det gamle og det nye møtes nå i fjøsene her også. Hun-sauene eller søyer som det heter, popper ut små lam som Biggie Smalls spytta ut rim på nitti-tallet. På lørdag så jeg ei søye så stor som et fjell, vuggende av gårde som en stor feit (og gravid) rapper. Den søya hadde swagger.

4. Imagine Dragons – Shots (Broiler Remix)

Det er gjengoppgjør på fuglebrettet. Kjøttmeisen Kurt blir bøllet med av den storspisende flaggspetten Flemming. Som russen har han røde bukser på og personlighet som en Broiler-låt. Kurt sitter på avstand og hisser seg opp til ingen nytte. Size does matter. I går spiste Flemming en hel meisekule, bare han ikke sprekker.

3. Major Lazer (feat Mø & DJ Snake) – Lean On

Jeg debuterte på traktor forrige helg. Vang er Norges traktorkommune nummer en. Her er det 318 traktorer for hver tusen innbygger (som betyr nærmere 500 traktorer totalt). Man blir fort stormannsgal og oppskjørtet av å kjøre et sånt muskuløst grønt beist. Major Lazer passer perfekt for en posttraktoropplevelse.

2. Kygo (feat Parson James) – Stole The Show

Min første kjekompis heter Kvitbjørn og er en av de 20.000 geitekillingene som ikke ble avlivet rett etter fødselen. Kanskje det er derfor han er så bad-ass. Han stjeler showet og leker ivrig med både barn, hunder og oss barnslige voksne. Kvitbjørn skal snart slaktes og kanskje spises så han nyter livet sitt etter mottoet: It’s better to burn out than fade away. Hadde Kvitbjørn hatt på seg en caps ville den vært bak-frem.

1. Whiz Kalifa (feat. Charlie Puh) – See You Again

Min shiba inu-tispe Luna har vært i løpetid og er en dramadronning av rang. Hun er ikke kresen og har drømt om både samojeden Iluq, den svarte elghunden Staut, pointeren Lano, buhunden Kvikk, gatekrysset Fillip, pinscheren Korak og ikke minst golden retriveren Drillo. En dag satt hun i vinduskarmaen og klynket høylytt til Drillo som hadde tatt seg en tur på egenhånd og sto utenfor og flørta. Akkurat der og da var deres vennskap dypere enn Vin Diesels og Paul Walkers, selv om de aldri hadde sett hverandre før og Drillo etter en halvtime ble henta av matfar. Hennes hjerte ble knust. Det varte i ti minutter til hun optimistisk kastet seg over støvsugeren i stedet.

Innlegget er først publisert i Klassekampen 11. mai. 

Om Julie Forchhammer

Julie Forchhammer
Etter 20 år i Oslos musikkliv, sist som miljøsjef for Øya-festivalen, flytta Julie til Vang hausten 2014 og tok til på jobben som festivalsjef for Vinjerock. Ho kjenner alle i Musikk–Noreg, elskar lokalprodusert mat frå Vang og har ein hund med over 2000 følgjarar på Instagram.

Bildegalleri

Flere bloggposter fra Julie Forchhammer