Skrive av Joseph Mugerwa - 14. januar 2015
Jeg har lenge lurt på hvordan jeg overlevde det siste året av karrieren min. Fanget i en sirkel av jobber som ikke ga meg noe, var jeg så usikker på hvem jeg var, hva jeg ville og hva som var min styrke.

Det er lett å ta en risiko i dette landet, derfor prøver jeg nå å skrive mer på norsk, etter påtrykk fra lærere og venner. Jeg har lenge lurt på hvordan jeg overlevde det siste året av karrieren min. Fanget i en sirkel av jobber som ikke ga meg noe, var jeg så usikker på hvem jeg var, hva jeg ville og hva som var min styrke.

Det er ikke særlig overraskende at jeg brukte mye tid på å føle meg ulykkelig og fortapt. På en eller annen måte hadde jeg endt opp med å søke på jobber hvor jeg konstant måtte jobbe med mennesker, sitte på ett sted, holde presentasjoner for uforskammede tenåringer og tilbringe dagene i kjedsomhet på små kontorer. Denne typen jobber er perfekte for noen, men det gjaldt ikke meg.

Jeg er en mer høylytt og tydelig type. Jeg velger å snakke over å skrive, … og debatt heller enn stille refleksjon. Jeg kunne ikke ha befunnet meg lengre fra min naturlige veg om jeg hadde prøvd. Akkurat som deg, og som alle andre på denne planeten, har jeg sterkere sider. Styrker jeg ble født med, som flyter i årene mine og som, når de brukes riktig, tillater meg å bli den beste og mest suksessfulle versjonen av meg selv.

I dag er jeg mer synkronisert med meg selv. Jeg arrangerer møter og samlinger, er sosial og markedsfører meg gjennom å blogge og være på sosiale medier. Jeg har skapt en karriere som passer meg godt og som lar meg skinne. Og vet du hva? Jeg er ikke på jakt etter noe annet. Jeg tror på at det å komme i kontakt med dine sterke sider og bruke dem i jobben er en av de beste tingene du kan gjøre for egen suksess og lykke. Det å jobbe vil føles lettere, du får gjort mer med mindre innsats og til slutt vil livet ditt fylles med mer glede og tilfredshet. For å hjelpe deg på vegen, deler jeg her tre tips:

1. Bli mer selvbevisst

Jo mer bevisst du er på hvordan ulike situasjoner får deg til å føle deg, desto lettere vil det være å finne dine sterke sider. Legg merke til hvor enkel eller vanskelig en oppgave oppleves og gi deg selv tid og rom til å refelktere over hvordan ting gikk (å skrive dagbok kan være til hjelp). Vær obs på situasjoner der tiden nærmest flyr forbi. Om du føler deg motivert, glad og full av energi, er det sannsynlig at du bruker disse egenskapene. Legg merke til fellesnevnere og gjør deg opp en formening om deg selv underveis.

2. Fokuser på de tingene som får deg til å skinne

Siden dine naturlige styrker er det du er best på, er det logisk at du fokuserer på de oppgavene som lar deg benytte disse. Når du jobber på en måte som passer deg, jobber du mer effektivt, blir mer motivert og øke sannsynligheten for suksess. Som mange andre, forsøkte jeg først å markedsføre meg som ting jeg ikke følte meg komfortabel med da jeg kom hit. Etter en stund følte jeg meg helt tom, før jeg forsto at å gjøre ting på den måten ga få resultater. Så jeg tvang meg selv til å delta på aktiviteter som fungerte for meg og flytte fokus over på ting jeg mestrer og får resultater fra, som blogging. Resultatet? Økt glede og gjennomføringsevne. Jeg vet at det kan være vanskelig å vite hva man vil gjøre med livet sitt og tror man må prøve og feile en periode. Men når du vet hva du kan, er det grunn til å se nærmere på hvordan du kan bygge livet rundt dette. Lykken blir større om du fokuserer på de situasjonen hvor du skinner, jeg lover.

3. Ikke være redd for endringer

Jeg er en stor tilhenger av å se livet som et levende vesen, som over tid kan endres, alt avhengig av kunnskapen du har om deg selv. Noen ganger tror vi at vi med sikkerhet vet hvordan en oppgave påvirker oss, men dette stemmer ikke alltid. Ikke vær redd for å gjøre endringer i livet ditt, om noe ikke kjennes rett. Gi deg selv rom til å vokse og utvikle deg, når du finner ut hva du ønsker å bruke livet på. Dropp det som ikke fungerer og husk å nyte prosessen!

Om Joseph Mugerwa

Joseph Mugerwa
Joseph er ein enkel mann med sterke meningar og artige idear. I tillegg er han leiar av bebuarrådet ved Vang mottaksenter. /// Joseph is a simple man with a strong heart and generous ideas. Plus he´s leader of the resident council at «Vang mottakssenter».

Flere bloggposter fra Joseph Mugerwa