Et herlig år for Vang Frivilligsentral Tekst/foto: Ida Ask

Smått og stort med tilknytning til frivilligsentralen i kommunen møtte opp til årsfest i mars. Sentralen har på kort tid blitt viktig for mange i Vang.

Et herlig år for Vang Frivilligsentralen

Det var invitert til festligheter på Vang Folkebibliotek torsdagskveld; Vang Frivillingsentral feiret ett år. En ett - åring som har rukket utrolig mye, og berørt manges liv på tolv korte måneder.

Det var god stemning på folkebiblioteket da daglig leder for Frivilligsentralen, Marte Tangen, ønsket velkommen til jubileumsfest. Hele 60 frivillige og samarbeidspartnere hadde møtt opp; de fikk høre historier fra året som hadde gått, og fikk servert god mat fra alle verdenshjørner.

Ida Ask

Fotojournalist Ida Ask svingte innom årsfesten til Vang Frivilligsentral med kamera og kakelyst. 

Vang Frivilligsentral

Holder hus på Vang Folkebibliotek og startet opp i mars 2013. 

Organiserer ca. 60 frivillige i alle aldrer til alt fra snømåking til leksehjelp. 

Har også kurs, foredrag og andre arrangementer. 

Mange timers arbeid

I januar 2013 startet Marte Tangen i stillingen som daglig leder for Vang Friviligsentral. Hun arbeidet med research og planlegging frem til det nye kontoret påbiblioteket sto klart, og den 20. mars møtte mange opp for å delta på åpningen.

– Det har vært et utrolig lærerikt år. Vi har fått mange flotte erfaringer, og gode møter med mennesker, sier Tangen fornøyd. Hun nevner at det er hele 80 personer som har meldt seg som frivillige i Vang, og det er logget over 300 timer med frivillig arbeid.

Det har vært et utrolig lærerikt år. Vi har fått mange flotte erfaringer, og gode møter med mennesker.

– Det er veldig bra. I tillegg har vi god aldersspredning påde frivillige, og det vet jeg at resten av Frivilligsentralene i Valdres er litt misunnelige på meg for, smiler hun.

 Mye har skjedd på ett år

Det har blitt arrangert mange ulike arrangementer gjennom året: grønnsakskurs, sykkelmekkeverksted, debatt/dialogforum, flerkulturelt treff, drageverksted og dukkeverksted, for å nevne noen. I tillegg tilbyr Frivilligsentralen leksehjelp, besøksvenner, språkkontakt, velkomstvenn og hjelpetjenester.

– Vi ønsker oss alltid flere frivillige, spesielt språkkontakter, og flere til å ta ulike oppdrag rundt Ryfoss, Øye og Hensåsen. Og dersom noen har noe de ønsker hjelp til, må de bare kontakte oss, avslutter Tangen.