IMG 6840
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Blir sterke og stødige instruktørar

Blir sterke og stødige instruktørar

13. mai 2024
Denne sporty gjengen går no igjennom kurs for å bli Sterk og Stødig-instruktørar!

- I dag har vi gått igjennom mye teori, hatt litt demonstrert litt øvelser og begynt å sette opp egne program. Det er en dyktig gjeng, smiler kursholder Caroline Marlen Solie Bryntesen. 

Ho og fysioterapeut Karina Nyborg held kurs for dei nye instruktørane, og sørger for at dei er rusta til å halde timen på egenhand til hausten. 

- Det er først denne teoridelen med å lære alle øvelser og få kunnskap om konseptet, også er det en praktisk del de må bestå, før vi slipper de ut på egenhand, ler Nyborg. 

 

- Viktig å holde hjulene i gang 

Sterk og stødig er treningsgrupper tilpasset for seniorer som opplever ustøhet med begynnende funksjonssvikt som har behov for balanse- og styrketrening, og er eit samarbeid mellom fysioterapi, Frisklivssentralen og Frivilligsentralen. Stor kudos til alle insturktørane som meldte seg, og har lyst til å bidra med trening for eldre! Du kan lesa meir om Sterk og Stødig konseptet her

- Når man begynner å bli voksen er det viktig å holde hjula i gang og passe på kroppen sin. Også er det kjekt å møte mykje positive folk. Difor har eg meldt meg som instruktør, smiler Gunnveig Holien. 

Målet på sikt er å få til ei treningsgruppe i kvar grend, slik at alle har tilbodet nær seg, men enn så lenge er det kun etablert ei Sterk og Stødig gruppe på Vangsheimen. 

- Fordelen med at vi som er instruktører også er godt voksne, er at vi ofte selv kjenner hvor skoen trykker og det er lettere å sette seg inn i hvordan kroppen oppleves når man blir eldre, forteller Bjørg Olimb. 

- I tillegg blir det jo en veldig fin møteplass for mange, og det er jo også et viktig aspekt ved disse timene, legger Kari Bø Wangensteen til. 

Balanse og fallbyggende trening er viktig for alle over 65 år, og eit ønske er at fleire menn skal delta på treningene i framtida. 

- Kanskje sett vi opp ei damegruppe og ein herregruppe, berre for å ufarliggjøre det litt og tiltrekke oss flere, seier Solie Bryntesen. 

 

Instruktørane er klare til å ta fatt på trening med Sterk og Stødig-gruppene frå hausten av, og prøver å få til ei gruppe både i Øye og på Åsvang!

Er du over 65 år og vil vera med? Då er dette supert for deg. Følg med framover, det blir meir informasjon!