Nyheit

Festfikser på Tyin-Filefjell

  Nyheitsarkiv
16. aug 2018
Første lørdag hver måned arrangerer Glenn Roar Berge fest på Tyinkrysset Fjellstue. Han har nå gjort vangsgjelding av seg etter et testår på hytta.
Fest første lørdag hver måned

Etter et år på hytta har Glenn Roar Berge bestemt seg for å flytte til Vang på fulltid og ordnet jobb for Tyin-Filefjell utvikling. Nå har han tatt initiativet til fast festkveld på i Pekka & Liisa bar på Tyinkrysset fjellstue første lørdag i hver måned.

– Baren er åpen første lørdag i måneden året gjennom. Ved siden av øl i kranene og burger på menyen kjører vi et eget tema hver gang, forteller Berge.

I sommer har det startet forsiktig med «Sommerchill» i baren med lave skuldre og god stemning.

Foredrag 1. september

Lørdag 1. september står Berge selv for programmet der han gjør et fotoforedrag om året på hytta.

– Det er helt spesielt lys i fjellet i november og det har vært et privilegium å bo et helt år til fjells og få med alle skiftningene. Bare det å kjenne på stemningen som endrer seg når det er folk på alle hyttene rundt meg og når jeg er helt alene er en fin greie. Målet er vel å vise året og være litt lyrisk, uten å ta helt av, forteller Berge.

Tanken bak de faste festkveldene er at både hyttefolk, besøkende turister og lokalbefolkningen skal finne vegen til Tyinkrysset fjellstue

Oktoberfest og ølsmaking

Første lørdag i oktober blir det ompaorkester, pølser og øl når oktoberfesten inntar Tyinkrysset fjellstue.

Vi åpner hele fjellstua og har skikkelige langbord og autentisk ompaorkester, forteller Berge.

Foreløpig heller det mot rakfisk i november og ølsmaking i desember, men Berge lover å komme tilbake med flere detaljer når det nærmer seg.