Sentrum Location Vang Foto Anne Marte Foer 3588
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Klart for Innovasjonskonkurranse om utvikling i Vang sentrum

Klart for Innovasjonskonkurranse om utvikling i Vang sentrum

26. mars 2021
Vang kommune vil skape et levende og attraktivt sentrum der både innbyggere, næringsliv og besøkende får dekket behov, og som samtidig favner de særegne kvalitetene til Vang. Nå inviteres det til en innovansjonskonkurranse med 150.000,- i potten for å nå målet.

Bakgrunnen er at Vang er en av tre distriktskommuner valgt ut til å være med i Gnist-programmet

Her er hovedutfordringen i Vang.

«Vang kommune vil skape et levende og attraktivt sentrum der både innbyggere, næringsliv og besøkende får dekket behov, og som samtidig favner de særegne kvalitetene til Vang. Kommunen inviterer næringslivsaktører og andre relevante aktører til å lage en ny modell for bolig- og næringsutvikling som bygger på og fremmer en tydelig stedsidentitet».

Les mer om utfordringen og meld deg på samskapingsverksted her.

Bredt samarbeid

Doga inviterer nå bedrifter, organisasjoner, kreative miljøer, frivillige og andre interesserte til å delta i en konkurranse for å lage nyskapende løsninger for de tre kommunene, og hjelpe dem med å løse sine utfordringer knyttet til steds- og næringsutvikling.

Konkurransen er et samarbeid mellom DOGA, innovasjonsklyngen Nordic Edge, Distriktssenteret kommunene Lebesby, Lund og Vang og deres respektive fylker. Fristen for å sende inn forslag er 7. juni 2021.

Alle forslag er velkomne

– Vi håper å få inn mange kreative og fremtidsrettede forslag, som kan bidra til å skape grønne arbeidsplasser og levende lokalsamfunn i disse tre kommunene, sier Malin Kock Hansen, prosjektleder for innovasjonskonkurransen i DOGA.

Alle kan sende inn forslag: bedrifter, enkeltpersonforetak, startups, sosiale entreprenører og frivillige organisasjoner. Vi oppfordrer til å gå sammen om å lage tverrfaglige og innovative løsningsforslag som treffer kommunene sine behov.

De beste forslagene premieres med 150 000 kroner

Blant de innkomne forslagene vil en jury velge ut to finalister pr. kommune. Finalistene – seks i alt – vil bli premiert med 150 000 kroner hver for å utvikle løsningsforslagene videre i samarbeid med kommunene. De endelige vinnerne – en for hver kommune – offentliggjøres på Nordic Edge Expo i september 2021.

Les hele saken hos Doga.