IMG 4358
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Klart for påskeferie på Tyin-Filefjell!

Klart for påskeferie på Tyin-Filefjell!

01. april 2023
Lavvoen er rigget, løypene er preppet, programmet er klart og gjengen på Tyin-Filefjell kan nå ønske velkommen til en fullspekket påskeuke i fjellet!

- Vi gleder oss utrolig mye til å ta imot alle til påskeferie her på Tyin-Filefjell! Vi er veldig spent og tror at det kommer til å bli mye gøy for både liten og stor, smiler Line Margrethe Svien, leder Hotell og Spisesteder. 

Hun og resten av gjengen i Tyin-Filefjell melder om et fullspekket program for årets påskeferie. Hver eneste dag er det aktiviteter eller happenings på kalenderen, og allerede i dag fyrer de løs me kick-off i påskelavvoen. Og det er ikke hvem som helst som dukker opp bak miksebordet.  

- Med lang fartstid fra Aasmunds discobar på Vinjerock, skal vår egen daglige leder, Eirik Høyme Rogn børste støv ad DJ kunnskapene og sette fyr på dansegulvet allerede fra 15.00. Det kommer til å bli utrolig gøy, ler Svien. 

 

Nye tilbud for påsketuristene 

Tyin-Filefjell har lange tradisjoner for hvilke aktiviteter de arrangerer i påsken, og legger mye arbeid i å tilfredstille alle sine besøkende. Nytt av året er både påskelavo og taxitilbud gjennom hele uken. 

- Påskelavvoen er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, og endelig er den på plass ved siden av Reint Bord. Her er det plass til mange flere og det vil bli både livemusikk, servering av drikke og lavvolapskaus, forteller Sven. 

Påskelavvoen er åpen til 21.00 på kveldene fra onsdag og til påskeaften, men om man skulle ha lyst til å forlenge kvelden, er det transportmuligheter videre til Fjellpuben på Filefjellstuene. Fjell- taxi kontaktes direkte helepåsken på tlf. 46 30 46 30.

- Et nytt og viktig tilbud vi har i år er taxi hele påskeuken. Det vil bli shuttletaxi fra Påskelavvoen og til Filefjellstuene, i tillegg til mulighet for å booke taxi utenom. Vi er heldige og har med oss VangiValdres Taxi hele denne uken, og det er vi utrolig takknemlige for, sier Magne Grihamar i Tyin-Filefjell. 

 

Mange aktiviteter og tilbud på programmet 

Tradisjon tro er det et fullspekket og innholdsrikt program for påskedagene på Tyin-Filefjell. Blant annet står den mye omtalte påskebingoen med Vinjerock-Guro på planen, førstkommende mandag. Her er det mulighet for å vinne to vinjerockbiletter!

- Det blir i ordentlig Vinjerock-ånd. Vi har startet et veldig fint samarbeid med Vinjerock nå i år, noe vi er både takknemlige og glade for. Vi kommer til å ha flere slike type samarbeid i tiden fremover, forteller Svien. 

- I tillegg skal det være påskequiz i skikaféen med quizmasteren fra Vang folkebibliotek, Marianne. Her er det begrenset med plasser, så dette blir førstemann til mølla, legger hun til. 

Hun oppfordrer alle som ønsker seg plass, til å booke tidlig. Det gjelder enten det er et arrangement en vil være med på, om en vil sikre seg bordplass. Filefjellstuene holder åpent og har påskemeny for anledningen, her er det gode muligheter for å få seg en bedre middag og noe godt i glasset. Tyinkrysset Fjellstue er åpen hele påsken, og arrangerer Bifftorsdag; en ekstra saftig bifftallerken gjennom hele dagen! 

- All booking av aktiviteter gjøres på Tyin.no, og det anbefales også å reservere plass eller bord til arrangementer på våre serveringssteder, sier Grihamar.

Tirsdag vil det bli åpent møte og Tyin-kveld i lavvoen, hvor alle er velkomne til prat og informasjon rundt utviklingen fremover. 

- Vi er veldig opptatt av å finne ut hva gjester og folk rundt oss ønsker seg for fremtiden, og derfor vil det rundt om på destinasjonen befinne seg plakater og skilt med QR-koder, der folk kan scanne og godkjenne å få tilsendt et spørreskjema. Vi ønsker på denne måten å få vite mer og få inn bidrag for bruk i den videre utviklingen, smiler Svien.

 

Gjentar braksuksessen fra i fjor

I fjor ble for Reint Moro arrangert for første gang, noe som skulle vise seg å bli en skikkelig hit blant både deltagere og publikummere! 

- Vi gjentar selvsagt suksessen og arrangerer påskens raskeste eventyr på nytt, sammen med vår samarbeidspartner Årdalsnett. De er tilstede hele dagen for en hyggelig prat, og har mange gode tilbud denne onsdagen, smiler Odd Tore Moen i Tyin-Filefjell. 

Konkurransen er ganske enkel: Kjør på tid gjennom hele skisenteret. Start og målgang ved Reint Bord. Det vil bli kåret vinnere i de ulike klassene, for beste kostyme og tilfeldig trekning av premier. 

- Her oppfordrer vi også publikummerne å strømme til, lage liv og showe skikkelig! Ta med kubjeller og ropert, dette skal bli ordentlig livat, ler Herman Nordby Myrheim i Tyin-Filefjell. 

Etter endt renn vil det blir premieutdeling i påskelavvoen. Det ryktes at premiene denne kvelden skal være av ypperste klasse! 

 

Aktiviteter for barna 

Alle skal ha en fin påskeuke på Tyin-Filefjell og det er derfor lagt opp til flere aktiviteter for barn og unge gjennom påsken. Blant annet blir det påskeeggjakt, barneskirenn og barnedisco! 

- Vi arrangerer barnas skidag sammen med Årdalsnett, i barneområdet ved Børrenøsheisen på onsdagen. Her blir det premier til alle som er med, sier Moen. 

- I tillegg arrangeres det barneskirenn for de aller minste barna på barnebåndet. Det vanker også premier til alle sammen her, smiler han. 

Det ryktes at påskeharen har hatt en god sesong i år og at Tyin-Filefjellharen er ekstra raus i år! 

- Vi lover at påskeharen kommer, han er i storform og godt humør! Han har nemlig gjemt påskeegg rundt om i skianlegget, og dette blir en skikkelig påskeeggjakt for barn opp til 12 år. Skjærtorsdag er det bare å lete i vei, smiler Norby Myrheim. 

Langfredag blir det arrangert barnedisco for de minste og pizzabuffet for hele på Filefjellstuene. 

Gjennom hele påskeuken arrangeres det også skiskole, randonekurs, skredkurs, kitekurs og en dag med Catski til Finndalshorn. 

- Vi gleder oss enormt til å ta imot påskegjestene våre og håper at de vil stortrives denne uken, sier Svien.

 

For å se fullstendig program kan du klikke her.