Nyheit

Nysnø og brede smil var stikkord for Heftye Basecamp Eidsbugarden

  Nyheitsarkiv
06. apr 2017
  • foto: Bård Basberg - deltagere fra Heftye Basecamp Eidsbugarden ved reinen
  • foto: Bård Basberg
  • Fra en av turene under Heftye Basecamp Eidsbugarden - foto: Bård Basberg
  • foto: Bård Basberg
Elektrisk stemning og jublende jubel med spennende aktiviteter!

I helgen var det Heftye Basecamp på Eidsbugarden i Jotunheimen, og 150 deltakere trosset dårlige meldinger fra yr.no og tok turen opp i fjellheimen.

For å komme seg til Eidsbugarden vinterstid må man kjøre beltebil, og dette er et eventyr i seg selv. Denne helgen var det mye folk og arrangørene fikk et mektig skue når 6 beltebiler av typen Bombardier med V8 motor kjørte på rekke og rad innover i fjellet.

De fleste deltakerne kom allerede torsdagen, og fikk med seg en vakker stjernehimmel og nordlys på vei inn til Eidsbugarden.

Upåklagelig føre og elektrisk stemning

I løpet av natten hadde det kommet ca 20cm nysnø, og føret fredag morgen var upåklagelig. Noen av campdeltakerne startet dagen med morgenyoga, mens andre la ut på guidede turer eller skredkurs.

-Heftye Basecamp fokuserer på toppturer i vinterfjellet, og har et tilbud til alle uansett hvilket nivå du er på. I år var det veldig mange deltakere som valgte å bli med på en av våre fellesturer, forteller Marte Lerkelund i Heftye Opplevelser. 

Fellesturene går til de nærmeste toppene i området, og egner seg for alle som ikke har gått så mye på topptur før.

- Denne fredagen fikk vi knallfint føre, og klarte faktisk også å time nedkjøringen slik at vi fikk både sol og sikt på vei nedover. Da vi ankom afterskien i solveggen på Eidsbugarden var det bare store glis å se.

Fredag kveld fikk noen av campens deltakere muligheten til å bli med Suunto på en fellestur med hodelykt.

- Det hadde da snødd enda mer, og alle som var med på turen var helt i ekstase når de kom ned igjen. For en fantastisk spennende opplevelse, og for et føre, smiler Marte, - Stemningen var elektrisk! 

Chinese Downhill og premiedryss

Lørdag var det nye muligheter for både morgenyoga, skredkurs, guidede turer, felles turer, introkurs i kiting og workshop i kameratredning.

På ettermiddagen var det også duket for Chinese Downhill, som har felles start og første mann i mål vinner, og stemningen før start var til å ta og føle på både for deltakere og tilskuere. Deltakerne kom seg i mål til stormende jubel fra et entusiastisk publikum, heldigvis uten at noen pådro seg skader til tross for litt knall og fall underveis.

Etter konkurransen var det duket for afterski og live musikk med Ketil Thorbjørnsen på Fondsbu, og som vanlig var det god stemning i peisestua på Fondsbu.

Helgen ble avsluttet med premiedryss og en skikkelig livlig fest i Bar Heftye på Eidsbugarden hotell.

- Til tross for ymse vær, var dette rett og slett en helt fantastisk helg, og det var stort sett bare brede glis å se på alle som var her inne hele helgen, forteller Marte. Som legger til at Heftye Basecamp helt klart har kommet for å bli.

- Vi gleder oss stort til å ønske alle sammen velkommen til ny camp på Eidsbugarden helgen 12-15 april 2018, avslutter Marte. 

 

Alle foto: Bård Basberg