Fra venstre Line Svien, Katrina Kollbotn og Ole Martin Jægersborg. FOTO: Fredensborg Fritid Vang AS / Ida Nordland Hillestad.
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Nye driftsledere på Tyin-Filefjell

Nye driftsledere på Tyin-Filefjell

15. august 2022
Fredensborg Fritid har allerede ansatt nye driftsledere for tjenestene: Overnatting og Tyin Aktiv, Servering og Ski- og Aktivitetsinfrastruktur. Nå har de lyst ut stillingen som daglig leder for hele destinasjonen.

– Det er en stor glede for oss å kunne presentere tre nyansatte driftsledere på Tyin-Filefjell, sier Silje Strøm, destinasjonsutvikler i Fredensborg Fritid.

– Vi er sikre på at disse tre ressurspersonene vil bidra svært positivt i videreutviklingen av Tyin-Filefjell som en attraktiv helårsdestinasjon. Sammen skal de videreutvikle servicetilbudet til alle våre gjester og besøkende, om det er aktive opplevelser, mat, overnatting eller skikjøring. Dette er et viktig bidrag i destinasjonsutviklingen og svært synlig for våre kunder. Og jeg synes de fortjener hver sin hyggelige introduksjon, sier Strøm. 

Line er driftsleder for servering

Line Svien er byjenta som flyttet til bygda for 11 år siden. Hun brenner for god service, god mat, god drikke og gode opplevelser – og får nå ansvaret for all servering på destinasjonen. Dette inkluderer Tyinkrysset Fjellstue, i tillegg får hun ansvaret for serveringen på Filefjellsstuene, Varmestøga og Reint Bord.

– Jeg gleder meg veldig til å skape god stemning på Tyin-Filefjell – og vi skal skape mye god stemning, sier Line Svien.

– Nå er serveringsstedene, overnattingen og skianlegget samlet under samme eier. Da kan vi i mye større grad samarbeide og utvikle gode konsepter sammen. Nå har vi en fantastisk mulighet til å utvikle et variert serveringstilbud – med god kvalitet og bruk av lokale råvarer, legger hun til. 

Line og ektemannen Kjell Gudmund har i 10 år drevet Tyinlam og solgt lammekjøtt, pinnekjøtt og fenalår i særklasse. Sammen har de vunnet en rekke matpriser. Line har i tillegg erfaring som leder på Tyinkrysset Fjellstue fra tidligere og kjenner stedet og kundene godt.

– Jeg er veldig glad i Tyin-Filefjell, forteller Line. 

– Dette er en unik fjelldestinasjon, midt i smørøyet, med et stort potensial. Selv er jeg veldig glad i å gå fotturer i fjellet for å se etter de 400 sauene våre. Og så må jeg innrømme at jeg av og til må ha et isbad i Tyinvannet, smiler hun. 


Ole Martin er driftsleder i skianlegget

Ole Martin Jægersborg er født og oppvokst i Vang. Han lærte selv å stå på ski i skiskolen på Tyin-Filefjell på 90-tallet – og ble etterhvert en svært ivrig telemarkskjører. Etter studier i Sogndal og på Norges Idrettshøyskole vendte Ole Martin hjem til Vang og har jobbet både som håndverker og på leirskolen på Brennabu.

Fra 2009 har han jobbet i skianlegget på Tyin-Filefjell – fra 2012 til 2014 og siden 2016 som driftsleder.

– Nå gleder jeg meg veldig til å utvikle alpinanlegget her oppe, sier Ole Martin Jægersborg.

– Jeg har stor tro på at vi kan skape nye tilbud og nye muligheter i skiheisen. Vi vil gjerne utvide og modernisere snøproduksjonsanlegget. I tillegg håper jeg at det blir byggestart på den nye Fløgstrondheisen allerede neste år. På litt lenger sikt har vi ambisjoner om å tilrettelegge bedre for stisykling – slik at Tyin-Filefjell får flere bein å stå på som helårsdestinasjon, forteller han. 

Ole Martin trekker gjerne fram høyden over havet, snøsikkerheten, offpisten og det varierte skiterrenget når han skal beskrive Tyin-Filefjell.

– Det er muligheter for alle her oppe, sier Jægersborg.

– Og hvis man vil gå randoturer, fins det nærliggende fjell for både nybegynneren og for den erfarne som vil kjøre bratt, legger han til. 

Ole Martin håper han skal få stå litt mer på ski selv denne vinteren. Men først kommer et årlig høydepunkt: elgjakta – som starter allerede i slutten av september! 


Katrina er driftsleder for overnatting og Tyin Aktiv

Katrina Kollbotn er fra Bergen og har studert naturbasert reiseliv i Sogndal. Hun har vært glad i fjell og natur hele livet og har alltid drømt om en jobb hvor hun kan kombinere reiseliv og friluftsliv.

I fjor sommer fikk hun først praksisplass på Filefjellsstuene og deretter fast jobb samme sted, med et større ansvar. Hun har nettopp bosatt seg på Tyin-Filefjell med samboeren Kjartan og hunden Molly.

– Nå gleder jeg meg til å utvikle overnattingstilbudet vårt og lansere flere helårsaktiviteter for alle, sier Katrina Kollbotn.

– Det er veldig mye som skjer framover. Vi har allerede svært mange gjester som ønsker guiding opp på de høyeste toppene, som Urdanostinden og Falketind. Jeg håper vi snart kan tilby litt kortere fjellturer, familievennlige turer, kajakkturer og trugeturer også, sier hun.

Katrina er selv veldig glad i det enkle friluftslivet. Hun er ofte på teltturer og på små ekspedisjoner hvor hun og samboeren bruker en eldre bobil som base camp.

– Jeg mener Tyin-Filefjell har alt. Mange kjenner stedet som et vinterparadis og nå begynner folk å få øynene opp for at det er et sommerparadis, også. Jeg ser virkelig fram til å bidra i den spennende videreutviklingen i årene framover, smiler Kollbotn.

 

Lyser ut stilling som daglig leder

Silje Strøm i Fredensborg Fritid lyser nå ut den ledige stillingen som daglig leder for hele destinasjonen.

– Daglig leder skal være et ansikt utad som skal stå i spissen for den nye utviklingen og lede organisasjonen videre i tråd med våre verdier og ambisjoner, sier Silje.
 
– Vi ønsker oss en kommersiell leder med kundefokus og et skarpt blikk for både detaljer og helhet. I tillegg lyser Fredensborg Fritid ut helårsstillinger innenfor økonomi, marked og prosjektledelse, forteller Strøm. 

Les mer om de ledige stillingene her: