Tyin Filefjell Skisenter FBF 01166
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Påskemoro for små og store på Tyin Filefjell

Påskemoro for små og store på Tyin Filefjell

20. mars 2024
Lørdag 23. mars braker påska løs på Tyin Filefjell, med gratis 200 heiskort, barneskirenn og påskekickoff i «påskelavvo’n». Det blir varierte aktiviteter for store og små gjennom hele påska.

Tekst // Pressemelding: Frank Tindvik, Fjellpromotør Tyin-Filefjell. 

- Snøforholdene er gode, og alt ligger til rette for en aktiv og innholdsrik påske. Ja forholdene ligger godt til rette for å kose seg innendørs også, for vi har mye godt å by på i restauranten på Filefjellstuene, på Skikafeen og i påskelavvo’n, sier Frank Tindvik, fjellpromotør ved Tyin Filefjell AS.

 

Superlørdag

Påska innledes med «Superlørdag» 23. mars, og da deler Tyin Filefjell og Sparebanken Vest i samarbeid ut 200 gratis (!) heiskort. Her gjelder første til mølla, og de som ønsker å kapre disse må forhåndsregistre seg via påskeprogrammet på nettsiden til Tyin Filefjell. Kl. 12.00 denne lørdagen kan alle barn opp til 10 år være med på Mini Moro, et skirenn som går ut på å kjøre på tid gjennom barneområdet. Deltakelse er gratis med krever forhåndspåmelding, og det blir premier til alle.

- Lørdag fra kl. 14.00 og utover kvelden blir det også påskekickoff i «påskelavvo’n» vår, som blir satt opp i bunnen av Tørisheisen. I påskelvvo’n blir det afterski, servering, underholdning og morsomme arrangementer gjennom hele påska, forteller Tindvik.

Reint Moro et høydepunkt

Det er et fyldig påskeprogram destinasjonen har publisert på sin nettside. Skisenteret og serveringstedene er selvsagt åpne hver dag gjennom påska, fra og med 23. mars. I tillegg blir det alt fra barneskirenn, påskeggjakt, påskemaskerade, kite- og randokurs, og ikke minst: Reint Moro.

- For de som ikke kjenner Reint Moro fra før: Kom og bli med, du vil ikke angre! Dette er et ellevilt skirenn for alle nivåer, for alle fra 8 år og eldre. Reglene er enkle: Kjør gjennom hele skisenteret på kortest mulig tid. Det skal sies at mange deltakere legger mer innsats i å kle seg ut fremfor å kjøre fort på ski, så her går humor og konkurranseinstinkt hånd i hånd, sier fjellpromotøren.

Reint Moro går av stabelen onsdag 27. mars kl. 17.30, og krever forhåndspåmelding. Maks antall deltakere er satt til 270, så her gjelder det å melde seg på i tide. All info finnes på www.reintmoro.no

Mye deilig mat

Ved Filefjellstuene er det i ferd med å reise seg et splitter nytt hotell, som skal åpne dørene 1. juli. Men inne i det tradisjonsrike hovedhuset, er det full drift. I påska serveres det både påskefrokost, lunsj og middag hver eneste dag – og i fjellpuben er alle som vil velkomne til å kose seg med brettspill, fjelliteratur og forfriskninger.  

-  Hver kveld kl. 19.00 serverer vi en spennende 3-retters middag basert på lokale råvarer, hvor vi også deler litt om historien bak maten. Våre kokker og vår konditor planlegger for varierte retter med det lille ekstra, og ønsker å skape matopplevelser som gjestene våre skal huske, sier driftsleder Line Svien.

Barna kan få servert sin egen 3-retters «småfolkmeny», og vegetar- og glutenfrie alternativer fås på forespørsel. Middag på Filefjellstuene må forhåndsbookes innen kl. 12 samme dag.

- Vi har også drop in-«påskekos» mellom kl. 12-17, med store og små lunsjretter og søte fristelser. Alle som vil kan også komme på påskefrokost, men den må forhåndsbookes. Vi håper å ønske mange sultne gjester velkomne innom oss gjennom påska, sier Svien.

Hele påskeprogrammet på Tyin Filefjell finner du her: www.tyin.no/påske

Matmenyene på Filefjellstuene finner du her: https://www.tyinfilefjell.no/spise/filefjellstuene/