_DSC7256-Edit-Edit.jpg
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Snøfilm

Snøfilm utsett

30. januar 2015

På grunn ruskete vindvarsel er Snøfilm sett ut to veker til helga 20.–22. februar. Program og opplegg er det same, det er kun datoen som er endra.

– Det er morsomt når en ser at har har rettighetshavere på filmene synes konseptet vårt er såpass kult at de velger å bruke oss som arena for førpremiere, sier Magne Grihamar ved Tyin/Filefjell AS.

Det er Tyin/Filefjell AS, selskapet som blant annet drifter skisenteret på Tyin-Filefjell, som står bak årets Snøfilm-festival på Tyin-Filefjell.

Foruten The Kingsman viser festivalen den svenske filmen Turist som handler om en familie på alpetur på ski. Begge filmkveldene starter med en barne- og familiefilm og i år er det henholdsvis Madagaskarpingvinene og Operasjon Arktis som serveres den gruppen.

Unik visning

Det er nå tredje året Snøfilm arrangeres på Tyin-Filefjell. Festivalen har begynt å sette seg blant publikum. Det unike med festivalen er at bakkemannskapene i skisenteret bygger opp en kinoarena i snø og alle filmene utendørs vises på et snølerett.

- Her gjelder det å på seg godt med klær på, for her sitter du på snø og ser filmen på en stor skjerm laget av snø. Og i år flytter vi arenaen fra toppen av skisenteret til bunnen av skisenteret for å gjøre den enda mer tilgjengelig for publikum, avslutter Magne Grihamar

Arenaen i år vil bli bygget litt oppe i bakken, men ikke lenger unna enn at en kommer seg greit til fots inn i varmen i Varmestøga ved skisenteret på Tyin-Filefjell.

Kveldskjøring og ski inn/ut barnekino

Fredag og lørdag kveld under filmvisningene vil Børrenøsheisen på Tyin-Filefjell være åpen. I Varmestøga vil det før, etter og under filmvisning være åpent for servering. Både fredag, lørdag og søndag er satt opp aktivitetsprogram med aktiviteter utendørs i regi av Tyin Aktiv. Det blir også barneskirenn i skisenteret på dagtid lørdag. På Filefjellstuene vil det være mulig for familier og andre å komme på ski inn – ski ut barnekino gjennom hele helgen.

 Sjå trailer på «The Kingsman» under.

Kingsman- The Secret Service - Trailer from PEANUT on Vimeo.