Nyheit

StartUppValdres: Finaleheatet klart

  Nyheitsarkiv
10. okt 2018
  • Adm. dir. i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold
 leder juryen under årets StartUppValdres. Foto: NHO Reiseliv.
Fem av elleve deltakare fra Vang

Elleve finalister er klare for å overbevise Kristin Krohn Devold og resten av juryen om at akkurat deres idé fortjener kr. 50.000 under StartUpp Valdres torsdag.

– Reiselivet blir som mange andre næringer dytta framover av teknologiske nyvinninger og gründerbedrifter som tilbyr unike opplevelser. Derfor er konkurranser som dette i aller høyeste grad relevant for oss, og jeg gleder meg til å ta turen til Valdres for å vurdere ideene i finalen, sier adm. dir. i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold
.

Finalen er gratis og starter klokka sju i klatreavdelingen i Valdres Storhall. I pausen mellom presentasjonene og kunngjøringen av vinnerne er Bakeriet i Bagn på plass med kringle.


Varierte ideer

Det er altså elleve ideer som er med videre til torsdagens finale. Fem er nye ideer i allerede etablerte bedrifter, mens seks er gründere som vil i gang med egen bedrift. 

– Her er både spissa produkter, store opplevelser og mange muligheter til å få til en vellykket bedrift. Felles for alle ideene er en god idé og et ønske om å skape noe nytt i Valdres, forteller Hilde Tveiten Døvre i Valdres Næringshage, som også er konferansier for finalen. 

Vang og miljøet rundt Kontorfellesskapet 1724 er representert med fem ideer, noe næringsutvikler Dag Inge Bruflot er særdeles godt fornøyd med. 

- Det er artig at såpass mange ser muligheter til å skape noe nytt samtidig som det satses i etablert næringsliv i Vang og Valdres. Det viser at Valdres har en attraktivitet som gir muligheter for de aller fleste, sier Bruflot.

Konkurransen er et samarbeid mellom Valdres Næringshage, Innovangsjon og Sparebank1 Hallingdal og Valdres.

Solid jury

Det er et variert og kompetent lag Kristin Krohn Devold har med seg i juryen torsdag. Hege Quist-Hansen stiller fra Innovasjon Norge, Thomas Djupdal er med fra Valdres Vidaregåande skule og Morten Haugseth representerer Sparebank1 Hallingdal og Valdres. – Vi kommer særlig til å se på kommersielt potensiale, innovasjonsgrad og verdiløfte når vi vurderer ideene. Det betyr enkelt og greit at ideen må være knallgod og presentasjonen overbevisende for å dra i land seieren, forteller juryleder Krohn Devold. 

Juryen har tjue minutter på seg etter siste presentasjon og fram til at vinneren skal kunngjøres. 

– Det er kort og kompakt kveld i Valdres storhall der kombinasjonen av gode ideer og bra bakverk gir oss en framtidsretta festkveld for hele Valdres avslutter Tveiten Døvre.