Skjermbilde 2016-06-20 16.27.03.png
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv VangRiva

VangRiva – Jobbservice for bygda

20. juni 2016

Har du tenkt på at uthuset skulle vært måla i sommar eller hadde vært kjekt å fått hjelp til å klippe plenen? Rivjerna i VangsRiva tar jobben!

Dette er eksempler på tjenester og oppdrag VangsRiva kan hjelpe til med. Det vil primært være oppdrag for private hus og hytter, og kanskje landbruket. I tillegg noen arbeidspraksiser i næringslivet. I sommer skal en teste responsen og det håpes det på mange oppdrag av ulike slag - slik at «rivjerna» får prøve seg i arbeidssituasjoner og oppgaver. Fra høsten av vil det bli mer aktuelt å få til flere praksisplasser i næringslivet.

På lengre sikt er målsettinge å få til en aktiv samhandling i integrering av flyktninger, samordne med bla. kommune, næringsliv, lokalmiljø og NAV. Det betyr raskere ut i fast arbeid og inntekt, god trivsel og framtidsmuligheter.

– «Rivjerna» består av 15 bosatte flyktninger fra Vang og Vestre Slidre som alle er under introduksjonsprogrammet i kommunal regi. Noen har bodd i kommunen ett år eller mer, noen kun noen få måneder. Alle har variert bakgrunn og erfaring. Noen snakker bra norsk, mens andre er i starten på norskopplæringen. Men alle har både er klare til å ta utfordringen – nå skal det jobbes, sier prosjektleder for Vangsriva Ingrid Neste. 

Introduksjonssenteret i Vang kommune står bak ideen om virksomheten VangsRiva. Bakgrunnen var å forsøke ha noen nye tanker i forbindelse med integrering av bosatte flyktninger. Oppland Fylkeskommune og Vang kommune har gitt støtte til å utvikle prosjektet. Dermed kunne en prosjektleder engasjeres og sette i gang planer og etablering. Prosjektet er et samarbeid med Vestre Slidre kommune.

Etter testperioden skal erfaringen tas med i videre arbeid og målet er at VangsRiva skal kunne bli varig. VangsRiva vil i sommer holde hus på Klokkarhaugen i Vang, rett ved E16 – ved siden av VangSparebank. V

i er på plass daglig kl 10 – 16. I sommer vil VangsRiva også ha kiosk med enkel servering. Driften vil holde fram til 19.august. Bestilling av oppdrag kan gjøres på websidene, per epost eller telefon. Eller kom gjerne innom for en prat og en kaffe!

 www.vangsriva.no epost: vangsriva@vang.kommune.no  – Tel. 910 03 034