Miss Tati har spelt på Vinjerock to gonger, no er ho klar for #vårtnabolag-festivalen i Vang. Foto: Øystein Haara
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv #vårtnabolag

#VÅRTNABOLAG - eindagsfestival for heile familien på Vang mottakssenter

08. august 2016

 20. august blir det festival og folkefest på Vang mottakssenter, og heile bygda er invitert! På scena står artistar som Stella Mwangi, Eben JR, Torgeir Waldemar og Miss Tati, i tillegg til lokale artistar. Og for å binde det heile saman stiller sjølvaste Åse Kleveland som konferansier.

#VÅRTNABOLAG er eit konsept utvikla av Oslo World Music Festival, og har blitt arrangert på Torshov transittmottak fleire gonger. Då biblioteksjef i Vang Åsta Brenna tok kontakt med Oslo World i vår for å få nokre spanande artistar til Vang tok det ikkje lang tid før både Vinjerock, frivilligsentralen, mottaket og Innovangsjon var engasjert i å få til ein kjempehappening.

- #VÅRTNABOLAG handler om å skape et møtepunkt for de som bor på mottaket og lokalbefolkninga rundt. Musikk, mat, lek og moro er gode verktøy for å bringe folk sammen og bryte ned barrierer, og vi hadde stor suksess på Torshov der vi virkelig opplevde at dette ble en døråpner mellom mottaket og lokalsamfunnet, seier sjef for Oslo World Alexandra Archetti Stølen.

Stort engasjement

 At dei kasta seg på Vang som arena for konseptet heng i stor grad saman med at Vinjerock har brei erfaring med denne typen arrangement og stiller med sin kompetanse, saman med fleire lokale aktørar.

- Vi har vært i prosess flere steder og vi ble veldig imponert over engasjementet i Vang, seier Stølen. Vinjerocksjef Julie Forchhammer er nettopp ferdig med årets festival, og er klar for ein ny happening i Vang.

Sterke namn på scena

- Det er fantastisk gøy å få så flotte navn til Vang, og alle stiller opp så og si gratis fordi de føler dette er en viktig sak å engasjere seg i. Eben JR har selv vokst opp på mottak i Norge, og har et sterkt hjerte for asylsøkeres hverdag. Åse Kleveland takka også ja umiddelbart, og det er ekstra gøy at hun vil synge sammen med barnehagebarna her, som stiller opp som kor. Vi håper de lokale ungdommene får med seg at Stella Mwangi kommer, og så tror jeg mange av de voksne kan få en flott opplevelse med Torgeir Waldemar som synger melankolske og ganske røffe viser.

I tillegg kommer Oddbjørn Skeie sammen med Nina Bendiksen og utdrag fra deres 'Gatelangs i Buenos Aires', og Saheed Taha Ahmed Hassan og Ahmad Mohammed Ali Obo som begge bor på mottakssenteret og er musikalske talenter fra henholdsvis Jemen og Somalia. Og så blir det selvsagt kjempefest med Miss Tati, som har spilt på Vinjerock to ganger og virkelig får hvem som helst til å danse!

Mat i fokus

Miljøarbeider ved mottaket Erik Nimmo gler seg til å arrangere fest saman med bebuarane.

- Vi skal blant annet stå for maten, som blir en stor del av festen. Vi har mange beboere som er glade i å kokkelere så her blir det masse spennende mat fra hele verden, seier han. I tillegg blir det mellom anna mogeleg å få fletta håret og teste kven som er best i støvvelkast, ein aktivitet kultursjef Jon Eggen tar ansvar for.

Innovangsjonsminister Hallgrim Rogn er klar over at det skjer mykje denne helga men forsikrar om at det har vore dialog mellom aktørane.

- Mange i bygda skal nok feire avtroppande prest Carl Philip Weisser denne kvelden, men festivalen skjer før på dagen og #VÅRTNABOLAG er sjølvsagt heil i Carl Philip sin ånd så vi håper folk stiller her også, seier han.

Festivalen vil foregå ute, alt er gratis og alle er velkomne!

Arrangementet er støtta av Vang skule- og kulturkontor, Vang Sparebank, Oppland fylkeskommune og Sparebankstiftelsen DNB.