Fjella rund Eidsbugarden er arena for ein eksklusiv frikøyringskonkurranse denne vinteren. Foto: Kalle Hägglund
Framsida Aktuelt Nyheitsarkiv Verdenseliten til Eidsbugarden

Verdenseliten til Eidsbugarden

16. februar 2017

I år kommer en ny frikjøringskonkurranse med inviterte kjørere til Norge, Vang og Jotunheimen. De første ti er klare, og det er både variert kjørestil og høy stjernefaktor. 

Heftye Invitational arrangeres for første gang 20-23 april i år, og inviterer noen av av landets mest inspirerende skikjørere til Jotunheimen. Nå er de første 10 utøverne bekreftet, og det er flere kjente navn på lista.

40 utøvere

– Vi vil lage en kul konkurranse for bra folk, sier Sigurd Løvfall. Det er Ole-Kristian Strøm, sammen med Løvfall og Heftye Opplevelser som arrangerer konkurransen som har base på Eidsbugarden i Jotunheimen.

Der skal totalt 40 utøvere, både innenfor ski og snowboard, konkurrere i det som blir Norges andre invitational-konsept i år, sammen med Høkkers Inviational i Vågå. De 10 første utøvere er nå klare, og på lista finner vi blant annet verdenscup-stjerne Dennis Risvoll, Anne May Slinning, Karl Kristian Muggerud og Sondre Loftsgarden.

– Dette er folk som har inspirert og fortsetter å inspirerer oss. Det kan være måten de står på ski på, eller hvilke personer de er. Felles er uansett at de har en smittsom skiglede. Det er et godt spekter av folk, sier Løvfall.

Det er også lagt ut ti plasser i en egen videokvalifiseringskonkurranse. Kanskje noen lokale helter kan utfordre verdenseliten?

Sammen på fjellet

– Løvfall sier at poenget med konkurransen er å gi skikjørerne tilbake den gode, gamle følelsen. Vi har følt at samholdet og det å henge på fjellet sammen har forsvunnet. Det fine med slike konkurranser er at man bygger vennskap og bekjentskap på en dypere måte. Man bor på det samme stedet og henger sammen hele helgen, på denne måten knyttes sterkere bånd og utøverne kan høste erfaringer fra hverandre.

– Vårt ønske er at også publikum skal være en del av dette fellesskapet. Vi har derfor vært opptatt av å skape rammer rundt arrangementet som gjør dette mulig.

Omfattende program

Både publikum og utøvere har muligheten til å bo på overnattingsstedene i området hele helgen, og det er lagt opp til et omfattende program i tillegg til selve konkurransen.

– Det blir mulighet for toppturer av varierende vanskelighetsgrad både med og uten guide i området rundt Eidsbugarden. Leverandører vil stille med demoutstyr, og det vil derfor være mulig å leie seg utstyr for hele helgen dersom man ikke har utstyr selv, eller man kan teste det nyeste utstyret for kortere turer. I tillegg til dette blir det både kurs, publikumskonkurranser, film og andre sosiale aktiviteter.

– Finalen i Heftye Invitational blir kjørt i sørveggen på Sløtafjellet. Dette gjør selve konkurransen meget publikumsvennlig, du trenger nemlig ikke bevege deg særlig langt unna hverken Eidsbugarden hotell eller Fondsbu for å ha full kontroll på det som skjer.

Vi satser på stor stemning under finalen, og fortsetter kvelden med afterski, konsert og fest inne på Eidsbugarden. Det er totalt 40 utøvere som skal kjøre frikjøringskonkurransen i Jotunheimen.

Foreløpig er ti kjørere bekreftet.