Skrive av Julie Forchhammer - 07. desember 2015
09.16: Vrir rattet til høyre i en sving. Bilen fortsetter rett frem og setter seg bom fast i en grøft.

Kl. 08.00: 20 kilo pinnekjøtt skal legges i vann til helgas Vinjerock-julebord. Skjønner plutselig hvor mye 20 kilo er.

08.10: Febrilsk leting etter gryter og kar med plass til 20 kilo pinnekjøtt. Hele huset er nå fylt opp av gryter med salta, tørka og oppskåret kjøtt som Kjell Gudmund og Line fra Tyinlam har levert på døra.

08.20: Haster ut døra på vei til jobb. Det er i dag billettene til Vinjerock legges ut for salg.

08.30: Står fortsatt og måker frem bilen og skraper rutene for is. Etter halvannet år i Vang har jeg fortsatt ikke lært å legge inn et «snøkvarter» i min planlegging.

08.40: Kjører ut av tunet, men veien videre er sperret. Med spader prøver naboene å grave ut bilen som står og spinner på all snøen og isen. Vi graver, dytter og banner og jeg ringer til slutt husverten Knut som kommer i traktoren sin og freser bort snøen med sin snøfreser. Naboene tar fart med bilen og kommer seg så vidt opp til hovedveien.

09.15: Endelig på vei til jobb. Ler høyt i bilen av naboen som ikke har piggdekk. Plystrer og takker mine piggdekk.

09.16: Vrir rattet til høyre i en sving. Bilen fortsetter rett frem og setter seg bom fast i en grøft.

09.20: Ringer Vang Autoservice.

10.00: Venter på tauebil. Det er forbløffende stor trafikk denne morgenen og alle ruller ned vinduet og tilbyr hjelp til en snøstranda danske. Jeg takker høflig nei og etter hvert kommer Ståle fra Vang Autoservice kjørende.

10.40: Tråkker inn på kontoret med kalde hender og våte sko. Spydighetene hagler fra bilvante kontorkolleger.

11.00: Fram mot billettslipp har vi sluppet to artister om dagen, og nå offentliggjøres de to siste: Fagernes Yacht Club og Kvelertak. En time igjen til billettsalg. Tidligere i uka har vi sluppet navn som Todd Terje, Razika, Lars Vaular og Aurora.

11.30: Dag har vært borte og hentet kinamat i foodtrucken til Fulan. Hver fredag er det felleslunsj på kontorfellesskapet 1724. I anledning dagens billettslipp er vi en større gjeng enn vanlig.

12.00: Billettservice åpner salget for festivalpass. Fem sekunder seinere er alle billettene reservert, Vinjerock er igjen utsolgt. Til glede for mange – og skuffelse for noen: Silje og Carl jobber på spreng med å besvare skuffa og litt sinte folk.

Vinjerock selger 3.000 billetter hvert år, og selv om etterspørselen er stor, kan ikke festivalen bli større. Av hensyn til naturen, Eidsbugarden og Jotunheimen vil ikke Vinjerock vokse mer. Så får vi heller anbefale folk å ta en tur hit resten av året. Naturen er alltid vakker – men kjør forsiktig på glatta....

Innlegget er først publisert i Klassekampen 7. desember.

Om Julie Forchhammer

Julie Forchhammer
Etter 20 år i Oslos musikkliv, sist som miljøsjef for Øya-festivalen, flytta Julie til Vang hausten 2014 og tok til på jobben som festivalsjef for Vinjerock. Ho kjenner alle i Musikk–Noreg, elskar lokalprodusert mat frå Vang og har ein hund med over 2000 følgjarar på Instagram.

Bildegalleri

Flere bloggposter fra Julie Forchhammer