Skrive av Julie Forchhammer - 10. mars 2015
Bylarm er ferdig for i år. Kroppen er sliten og sjelen er skjør. Vel tilbake i fjellheimen er det kun en ting å gjøre: booke seg en halvdagstur med Beito Husky Tours og la hundene og sleden og snøen ruske en tilbake i form igjen.

Bylarm er ferdig for i år. Kroppen er sliten og sjelen er skjør. Vel tilbake i fjellheimen er det kun en ting å gjøre: booke seg en halvdagstur med Beito Husky Tours og la hundene og sleden og snøen ruske en tilbake i form igjen. Hva passer vel bedre enn å fantasere om det perfekte lydsporet 

for en slik sledetur mens man tar Valdresekspressen ned og opp fra storbyen?

De ti beste låtene for en hundesledetur:

1. Sammy Davis JR - Talk To The Animals

Turen begynner med et besøk i hundegården hvor 41 huskier ser nysgjerrig på en. Noen stirrer søvnig inne fra de små hundehusene. Andre kommer byksende og vil kløs under haken eller stjele en ullvott. Stemningen er rolig men forventningsfull for alle parter.    

2. Jane´s Addiction - Been Caught Steeling

Etter litt instrukser får man lov å hente sine egne trekkhunder, sette klønete på en sele og spenne dem for. Forventningen stiger blant huskyer og oss amatører, og idet guiden setter avgårde med første slede er det bjeffing og uling og byksing blant resten av hundene. Og så kjører vi!

3. The Shangri-Las - Leader of The Pack

OH MY DOG! Hundene løper, lina strammer seg og vi kjører nedover en bakke og ut over isen på innsjøen Øyangen. Chinook og Katla, de to fremste huskiene i spannet mitt, prøver hele tiden å løpe forbi sleden foran, så jeg må stå konstant på bremsen.       

4. The Dogs - Reduced to Existence

Det øyeblikket hvor man begynner å bli litt kjepphøy og uoppmerksom, ramler av sleden i en sving og ser hundespannet fortsette videre.

5. Destiny’s Child - Survivor

Etter tidenes spurt tar man igjen sleden, hopper på og fortsetter over isen. Man er udødelig, hundene kan løpe til Dovre faller og de fire fernet man drakk for mye på lørdagskvelden er endelig ute av kroppen. 

6. Egil Olsen - Good Talk

Vi er halvveis på turen og det er på tide med en pause og bytte sjåfør. Den som har sittet på reinsdyrskinnet i sleden får nå endelig prøvd seg som hundekjører. 

7. Baha Men - Who Let The Dogs Out

Selvfølgelig. Vi kjører ned bakkene inne i skogen og det er nesten umulig å ikke bjeffesynge denne låta høyt mens man dukker under kvister og hytter med en arm i været.  

8. Atlanter - Aye

Vi er tilbake igjen på isen over innsjøen. Og leker at vi er i ferd med å oppdage Grønland med Knud Rasmussen.

9. Fairport Convention - Who Knows Were The Time Goes?

Sledeturen er over. Det er trist. Man tar av selene og setter hundene på sine anviste plasser inne i hundegården. Kanskje får man hilse på noen av valpene og hjertet brister litt. 

10. Lynyrd Skynyrd - Free Bird

I bilen på vei hjem igjen. Post-Bylarm-bluesen er nå erstattet av post-hundesledeblues og den kureres med en dose høy og langdryg sørstatsrock.

Innlegget er først publisert i Klassekampen 09. mars. 

Om Julie Forchhammer

Julie Forchhammer
Etter 20 år i Oslos musikkliv, sist som miljøsjef for Øya-festivalen, flytta Julie til Vang hausten 2014 og tok til på jobben som festivalsjef for Vinjerock. Ho kjenner alle i Musikk–Noreg, elskar lokalprodusert mat frå Vang og har ein hund med over 2000 følgjarar på Instagram.

Bildegalleri

Flere bloggposter fra Julie Forchhammer