Skrive av Runar B. Baatevik - 13. januar 2017
Første etappe er overstått, og vi har kommet til Ljosland helt fra Lindesnes! Etappen er overstått med glans og hjelp av Hr. Krampus, som altså er sykkelen.

Første etappe er overstått, og vi har kommet til Ljosland helt fra Lindesnes! Etappen er overstått med glans og hjelp av Hr. Krampus, som altså er sykkelen.

Det har vært skikkelig drittvær med vind og regn, og jeg kan konstatere at regnbuksa, skoene og goretex sokkene trekker vann. Hodet klarte jeg å holde varmt mens fundamentet altså var kaldt og vått, stikk motsatt av hva man kan kalle sunn fornuft og folkeskikk.

Pappa Kjell-Arne har klart følgebiloppgaven med glans. Alle eventuelle utslipp av karbondioksid går på min fars kvote, så jeg forblir karbonnøytral. Etterhvert som kvelden skred frem og fullmånen gikk opp, begynte snøen å lave ned. Intet så stemningsfullt som sykkel på vinterføre!

Vel framme på Ljosland tok vi inn på fjellstova, og jeg nøyt den siste natta i varm seng på ei stund. Før avreise kom det en lokal og advarte på det sterkeste mot å legge ut, det er jo noe som hører med. Det har komme mye snø i natt, og det ser ut til å bli en tung start, men jeg tar tida til hjelp.

Ferden går videre mot Gaukhei og i retning Haukeli.

............................................................................

Runar Baatevik går Norge på langs for å samle midler til "Tak til Haiti" Du kan lese mer om saken her, og følge reisen på bloggen hans! 

Om Runar B. Baatevik

Runar B. Baatevik
Etter mange år utanfor Norges grenser, har Runar kome tilbake til gamlelandet, og byrja med ein skikkelig langtur. Dei neste månadene skal han gå Norge på langs frå Lindesnes i sør til Kinnarodden i nord. Runar er lege og har dei siste månadene jobba med flyktningar i Hellas, og vore involvert i nødhjelpsarbeid i fjellheimen i Haiti etter orkan Matthew. Sjølv fleire månader etter orkanen er mange utan husly, og turen vil derfor sette fokus på innsamlingsaksjonen “Tak til Haiti!” Følg turen på bloggen: www.runarbatevik.wordpress.com!

Bildegalleri

Flere bloggposter fra Runar B. Baatevik